Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Blog
  3. 8 jedinečných receptů na želé bloky s použitím směsi CREPITO fix stabilizer free sugar

Potřebujete poradit?

Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
(Po-Pá, 8-16 hod.)
11.02.2021

8 jedinečných receptů na želé bloky s použitím směsi CREPITO fix stabilizer free sugar

Pojďte si vyzkoušet pár odzkoušených a osvědčených receptů! 

  RECEPTURA 1: 

MANGOVÝ želé blok se výborně hodí do manganového krému, jogurtového krému ale i krému základního, bez jakékoliv příchutě. 

Mangový želé blok:

400 g manganového pyré

 50 g vody nebo mléka

 50 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

Postup: Všechny suroviny svižně vymícháme  v misce ruční metličkou do co nejvíce hladké hmoty a následně ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit.

 

 RECEPTURA 2: 

HRUŠKOVÝ želé blok je výborná záležitost v kombinaci s LOTUSKOVÝM krémem.

Williams hruška želé blok: 

400 g hruškové marmelády ( já miluji značku Lucien Georgelin - Parise Williams)

 80 g  strouhaných hrušek ( čerstvé nebo kompotované)

 20 g vody nebo šťávy z kompotovaných hrušek

 20 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

Postup: Všechny suroviny svižně vymícháme v misce ruční metličkou do co nejvíce hladké hmoty a následně ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit.

 

 RECEPTURA 3: 

Epesní MARAKUJA želé blok se výborně hodí do jogurtového krému ale i krému základního, bez jakékoliv příchutě. 

MARAKUJA želé blok:

500 g manganového pyré

250 g vody nebo mléka

100 g cukru krupice

125 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

Postup: Stabilizátor s cukrem smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu svižně vymícháme  v misce ruční metličkou do co nejvíce hladké hmoty a následně ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit.

 RECEPTURA 4: 

Áááá opět KARAMEL A BURÁKY. Tento želé blok si zamilujete snad do všech neovocných dortů!!

KARAMELOVO - BURÁKOVÝ želé blok:

250 g karamelového salka

250 g mléka

200 g hrubě sekaných solených buráků

  50 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

Postup: Stabilizátor napřed vešleháme do salka, následně vešleháme mléko a nakonec přidáme buráky. Ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit.

 

 RECEPTURA 5: 

Pro milovníky NUTELY nebo NUGETY.

Želé blok z NUTELY nebo NUGETY:

250 g Nutely nebo Nugety

250 g mléka

  50 g hrubě sekaných ořechů dle chuti

  50 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

Postup: Stabilizátor napřed vešleháme do Nutely nebo Nugety, následně vešleháme mléko a nakonec přidáme ořechy. Ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit.

 

 RECEPTURA 6:

Želé bloky z ovocných marmelád ( úžasné pro tuto aplikaci jsou marmelády s min. 45% podílem jednodruhového ovoce. Tento recept miluji chystat z černého rybízu a borůvky. Ve fantazii se ale meze nekladou, takže si hrajte a nebojte se vlastních experimentů :-). 

Základní recept na OVOCNÉ želé bloky z MARMELÁDY:

110 g kvalitní marmelády

100 g mléka (část se dá nahradit jogurtem) nebo vody

  20 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

Postup: Stabilizátor svižně vešleháme do marmelády do co nejvíce hladké hmoty, přišleháme mléko nebo vodu a následně ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit.

 

 RECEPTURA 7: 

Želé blok chuti bílé čokolády nebo kakaa

Salko - pikao želé blok:

250 g salka klasického, nebo pikaa 

250 g mléka

  40 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

Postup: Stabilizátor napřed vešleháme do salka, následně vešleháme mléko. Ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit. 

 

 RECEPTURA 8: 

Malinové želé bloky jsou k sežrání v kombinaci s jogurtovým nebo tvarohovým krémem, prostě klasika, která nikdy nezklame :-).

Malinový želé blok: 

150 g malinové pyré

  75 g vody

  25 g cukr krupice

  25 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

Postup: Všechny suroviny svižně vymícháme  v misce ruční metličkou do co nejvíce hladké hmoty a následně ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme maximálně jednou za měsíc a snad minimálně jednou do roka :-D.
Kde nás najdete

Sídlo společnosti:

Zavidov 124

Petrovice, 27035

Výrobna a výdejní místo:

Zavidov 67

Petrovice, 27035

Kontakty
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
(Po-Pá, 8-16 hod.)