Potřebujete poradit?
8 jedinečných receptů na želé bloky s použitím směsi CREPITO fix stabilizer free sugar
Pojďte si vyzkoušet pár odzkoušených a osvědčených receptů!
RECEPTURA 1:
MANGOVÝ želé blok se výborně hodí do manganového krému, jogurtového krému ale i krému základního, bez jakékoliv příchutě.
Mangový želé blok:
400 g manganového pyré
50 g vody nebo mléka
50 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
Postup: Všechny suroviny svižně vymícháme v misce ruční metličkou do co nejvíce hladké hmoty a následně ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit.
RECEPTURA 2:
HRUŠKOVÝ želé blok je výborná záležitost v kombinaci s LOTUSKOVÝM krémem.
Williams hruška želé blok:
400 g hruškové marmelády ( já miluji značku Lucien Georgelin - Parise Williams)
80 g strouhaných hrušek ( čerstvé nebo kompotované)
20 g vody nebo šťávy z kompotovaných hrušek
20 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
Postup: Všechny suroviny svižně vymícháme v misce ruční metličkou do co nejvíce hladké hmoty a následně ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit.
RECEPTURA 3:
Epesní MARAKUJA želé blok se výborně hodí do jogurtového krému ale i krému základního, bez jakékoliv příchutě.
MARAKUJA želé blok:
500 g manganového pyré
250 g vody nebo mléka
100 g cukru krupice
125 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
Postup: Stabilizátor s cukrem smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu svižně vymícháme v misce ruční metličkou do co nejvíce hladké hmoty a následně ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit.
RECEPTURA 4:
Áááá opět KARAMEL A BURÁKY. Tento želé blok si zamilujete snad do všech neovocných dortů!!
KARAMELOVO - BURÁKOVÝ želé blok:
250 g karamelového salka
250 g mléka
200 g hrubě sekaných solených buráků
50 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
Postup: Stabilizátor napřed vešleháme do salka, následně vešleháme mléko a nakonec přidáme buráky. Ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit.
RECEPTURA 5:
Pro milovníky NUTELY nebo NUGETY.
Želé blok z NUTELY nebo NUGETY:
250 g Nutely nebo Nugety
250 g mléka
50 g hrubě sekaných ořechů dle chuti
50 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
Postup: Stabilizátor napřed vešleháme do Nutely nebo Nugety, následně vešleháme mléko a nakonec přidáme ořechy. Ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit.
RECEPTURA 6:
Želé bloky z ovocných marmelád ( úžasné pro tuto aplikaci jsou marmelády s min. 45% podílem jednodruhového ovoce. Tento recept miluji chystat z černého rybízu a borůvky. Ve fantazii se ale meze nekladou, takže si hrajte a nebojte se vlastních experimentů :-).
Základní recept na OVOCNÉ želé bloky z MARMELÁDY:
110 g kvalitní marmelády
100 g mléka (část se dá nahradit jogurtem) nebo vody
20 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
Postup: Stabilizátor svižně vešleháme do marmelády do co nejvíce hladké hmoty, přišleháme mléko nebo vodu a následně ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit.
RECEPTURA 7:
Želé blok chuti bílé čokolády nebo kakaa
Salko - pikao želé blok:
250 g salka klasického, nebo pikaa
250 g mléka
40 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
Postup: Stabilizátor napřed vešleháme do salka, následně vešleháme mléko. Ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit.
RECEPTURA 8:
Malinové želé bloky jsou k sežrání v kombinaci s jogurtovým nebo tvarohovým krémem, prostě klasika, která nikdy nezklame :-).
Malinový želé blok:
150 g malinové pyré
75 g vody
25 g cukr krupice
25 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
Postup: Všechny suroviny svižně vymícháme v misce ruční metličkou do co nejvíce hladké hmoty a následně ihned vléváme do forem požadovaných tvarů. Necháme chvilku odstát a pak pro lepší manipulaci dáme zamrazit.